Actueel / Nieuws / Zaalkampioenen parade

Zaalkampioenen parade

dinsdag 11 april 2023

Het wordt weer mooier weer en dat betekent dat we binnenkort weer het veld op gaan. Al doen we dit natuurlijk niet zonder eerst onze zaalkampioenen even in het zonnetje te zetten.

Dit zaalseizoen hebben we 3 kampioenen, de D1, de D3 en senioren 5. Van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

Lees hieronder hoe zij hun kampioenschap hebben ervaren.

D1
Zaterdag 25 maart trad de D1 aan voor hun laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen. Tot nu was het team ongeslagen en bij winst zou het kampioenschap binnen zijn.

De wedstrijd begon wat lastig tegen het meidenteam van SKF; wat waren ze groot! Onze jongens en meiden moesten even wennen en dat resulteerde al snel in een 0-2 achterstand. Op de tribune was de spanning meteen voelbaar, het zal toch niet misgaan? Gelukkig herpakte de D1 zich en lukte het om doelpunten te maken en werd het duidelijk dat Antilopen het betere team was. De coaches zorgden ervoor dat de spelers al hun energie in de wedstrijd gooiden en met de rust stond de D1 vier punten voor.

Na de rust werd de draad weer opgepakt en met leuke acties, goede plaatsing (zelfs tegen de lange dames!) en mooie doorloopballen kwam de winst niet meer in gevaar. Het publiek klapte hun handen blauw en na 50 minuten spelen was het 13-3 toen de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd. Een klein feestje barstte los in en langs het veld! Uiteraard werden de spelers en coaches onder grote belangstelling gehuldigd door Marian, dat is altijd een bijzonder moment!

Antilopen kan trots zijn op deze jonge toppers!

Kampioensfoto D1

D3
Met een totaalscore van +87 doelpunten en 16 punten uit 10 wedstrijden was het geen grap dat de D3 op 1 april met een winst van 2-8 in Veenendaal kampioen is geworden. Ons dreamteam kon de zenuwen en de druk van het moeten winnen in de laatste zaalwedstrijd volledig aan.
Mooi was het om te zien hoe dit dreamteam tot het eind toe bleef doorgaan.

  • Adam, die ondanks dat de vermoeidheid aan het eind van de wedstrijd toesloeg, gefocust bleef.
  • Mike die moest wennen als invaller en toch een prachtige doorloopbal en schot scoorde.
  • Thomas, onze snelle bal onderschepper en de persoon waar je altijd de bal naartoe kan passen.
  • Tijn hield de beste speler van SKF in toom en bleef dit doen tot het laatste fluitsignaal.
  • Jeroen, die onze score na luttele minuten speeltijd opende d.m.v. een vloeiend schot op een been, nadat hij de bal zelf had afgevangen.
  • Marc waarvan de tegenstanders dol werden, omdat hij met zijn snelheid ballen onderschept en altijd voor zijn medespelers aanspeelbaar is.
  • Niels die zijn tegenstanders de hele wedstrijd blijft volgen. Passes in de diepte geeft en altijd zijn best blijft doen om gefocust te blijven.
  • Ryan onze spelverdeler met overzicht en voorafgaand aan het scoren van een doorloopbal een prachtige schijnbeweging maakte.
  • Tijmen ons nieuwste dreamteam lid die zijn eerste korfbalwedstrijd speelde. En op snelheid ballen onderschepte en de taak had het verdedigend “dicht te houden”.
Helaas konden Aron en David niet meedoen. Zij behoren ook tot de D3, het dreamteam waarin elke speler heeft gescoord en dus een bijdrage heeft geleverd aan de 87 doelpunten van dit zaalseizoen.
Dank aan Thijs en Hugo uit de D2 die wedstrijden bij ons hebben ingevallen.

Sportieve groet, de trotse coaches Laura, Sam en Loes

Kampioensfoto D3

Senioren 5
Het 5e is ongeslagen kampioen en dat is een prestatie om trots op te zijn! De groep bestaat uit enthousiaste en gedreven spelers die er elke wedstrijd vol voor gaan. Ze spelen in de 3e klasse en hebben het afgelopen zaalseizoen geen enkele wedstrijd verloren.

De ploeg is een mix van ervaren spelers en (invallend) jong talent, wat zorgt voor een goede balans en dynamisch spel. De late dinsdagavond trainingen hebben hun vruchten afgeworpen. De groep is nog altijd op zoek naar verbetering en nieuwe tactieken om de tegenstander te verslaan. Het team wordt geleid door ervaren coaches die eigenlijk zouden spelen, maar door blessures aan de kant worden gehouden. Zij weten het beste uit het team te halen.

Antilopen 5 staat bekend om hun teamspirit, wat blijkt uit hun succes in de zaal. Ze hebben een sterke verdediging en weten aanvallen goed op te zetten. Daarnaast is de ploeg erg fanatiek en strijdlustig. Ook op het veld staan ze bovenaan, dus wellicht volgt ook op het veld het kampioenschap!

Kortom, Antilopen 5 is een korfbalploeg om rekening mee te houden. Ze zijn niet voor niets ongeslagen kampioen!

Kampioensfoto Senioren 5