Actueel / Nieuws / Versterking Antilopen bestuur

Versterking Antilopen bestuur

vrijdag 2 juni 2023

Het huidige bestuur van Antilopen, Michel Lerou en Gert-Jan de Vos, zijn erg blij te kunnen aankondigen dat er vijf nieuwe bestuursleden zijn gevonden, in reactie op de gedane oproep.

Tijdens het ledenoverleg van 10 maart eerder dit jaar, hadden Gert-Jan en Michel aangegeven dat zij aan het begin van het nieuwe seizoen niet zullen doorgaan als bestuursleden. Zij vroegen om hulp bij het zoeken naar aanvulling en opvolging.

Wie zijn de nieuwe bestuursleden?

Simone Roest, moeder van Eva uit de B2, pakte de handschoen op en is enthousiast met Michel en Gert-Jan aan de slag gegaan voor deze zoektocht. Hoewel Simone met vele andere leden gesprekken heeft gevoerd over het opnemen van een vrijwilligerstaak, zijn wij eigenlijk wel erg blij dat Simone met haar enthousiasme en drive zelf ook in het bestuur plaats wil gaan nemen.

Marien Keizer, oud spelend lid, oud voorzitter en ondertussen ouder van 3 jeugdleden (Bram, Luuk en Hugo), is redelijk recent weer terug naar Leusden verhuisd. Na het afgelopen jaar als jeugdtrainer actief te zijn geweest heeft hij nu weer veel zin om bestuurlijk aan de slag te gaan. De bestuurservaring van Marien en bekendheid met de dynamiek binnen een korfbalvereniging is een welkome versterking.

Met Evelien de Peuter hebben we nog een oud spelend lid en 'oud-ouder' enthousiast gevonden. Tot voor kort was zij met de sponsoring van haar man (Lancyr+Deelen) op een stukje afstand betrokken. Met iets meer afstand, reflectie en goede contacten bij onze 'jonge-oudere' leden is Evelien een goede match voor een sterk bestuur.

We zijn ook erg blij met Micha van Dijk als nieuwe bestuurder. Hij is momenteel zeer actief als scheidsrechter, organisator van de scheidsrechterscommissie, ontwikkelaar van de nieuwe Antilopen website en de achterliggende slimme software. Daarnaast is hij ook nog eens algemeen reserve. Micha brengt niet alleen zijn ervaring, maar zit ook vol met ideeën en is bekend met nieuwe technieken op communicatievlak.

Als laatste heeft Josien van Woerkom het 'ja-woord' gegeven. Josien is speelster in het 4de team, coach van de C2 en onderdeel van de kamp- en feestcommissie. Sociaal midden in de vereniging beschrijft haar dan ook goed. We zijn zeer blij met onze 'jonge' senioren groep die sociaal en actief een stevige positieve plek in onze vereniging heeft ingenomen. Het is dan ook fantastisch dat uit deze groep nu zowel Josien en Micha zich actief voor het bestuur gaan inzetten.

Al met al hebben wij een zeer goed gevoel bij deze nieuwe bende van vijf. Het maakt het afsluiten van dit seizoen voor ons dan ook een stuk makkelijker en plezieriger wetende dat de continuïteit van het bestuur is gewaarborgd.

Met deze aankondiging treden Simone, Marien, Evelien, Micha en Josien per direct toe tot het bestuur*. Hierdoor hebben we tot de volgende ALV (begin nieuwe seizoen) een bestuur van 7 personen. In beginsel zullen Gert-Jan en Michel actief blijven in de rollen die ze nu ook hebben en gaan de nieuwe bestuursleden zich richten op overdracht en voorbereiding voor de komende paar jaar. Uiteraard zullen ze gaan helpen waar mogelijk. Op de ALV zullen Gert-Jan en Michel aftreden en de nieuwe vijf bestuursleden doorgaan.

De nieuwe bestuursleden zullen als eerste in de komende weken introductie 'meetings' via speeddates met alle commissies gaan houden om helderheid te krijgen over wie wat doet, wie wie is, wat gaat er goed, wat wordt er van het bestuur verwacht etc. Dit geeft het nieuwe bestuur een goede startpositie om een bestuursplan te maken, prioriteiten te bepalen en onderling de taken en verantwoordelijkheden binnen het bestuur te verdelen. Voor de werkbaarheid geven we eerdaags ook duidelijkheid over het eerste aanspreekpunt voor de desbetreffende commissies.

Bij deze welkom Josien, Micha, Evelien, Marien en Simone! We kijken uit naar de samenwerking en overdracht.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan horen we het graag.
Michel en Gert-Jan

* Indien er bezwaar tegen de benoeming van één of meerdere van de nieuwe bestuursleden is, moet dit binnen 10 dagen na publicatie schriftelijk met onderbouwing worden ingediend bij het (bestaande) bestuur (Gert-Jan en of Michel).