Actueel / Nieuws / De ins & outs van de nieuwe website

De ins & outs van de nieuwe website

dinsdag 28 maart 2023

De nieuwe website
We zijn nu iets langer dan een maand live met de nieuwe website en zoals jullie wellicht hebben gemerkt is er het een en ander veranderd. Zo hopen we dat jullie, met de nieuwe inrichting, een aantal zaken makkelijker kunnen terugvinden op de website. Een aantal dingen vergen wat extra toelichting. Die vind je hier!

Het plaatsen van artikelen op de website en op onze sociale media kanalen willen we graag centraal oppakken. We hebben gemerkt dat het soms weken stil was op de website en sociale media. Andere weken stonden er juist weer teveel berichten per week, of soms zelf per dag, op de website en sociale media. Hierdoor werden jullie soms overladen met informatie.

Door het plaatsen van artikelen en posts in eigen beheer te houden binnen de communicatie commissie, hebben we overzicht over de content die er verspreid moet worden. Zo kunnen wij bepalen welke artikelen en vragen aan de club meer prioriteit hebben dan anderen. Dit was voor ons de afgelopen weken even wennen. Met dit bericht hopen we jullie duidelijkheid te geven over hoe we te werk gaan.

Een stukje plaatsen op de website
Wil je graag een stukje plaatsen op de website? Heel graag zelfs! Wij weten namelijk niet wat er allemaal speelt en leeft binnen de club, daar hebben we onze leden voor nodig. Dus: heb jij een leuke wedstrijd gezien waar je verslag over wil doen, heb je een mededeling aan de club, is er een activiteit georganiseerd die gepromoot moet worden, of waar je iedereen over wil vertellen nadat deze is afgelopen? Vul dan dit formulier in. Dan gaan wij aan de slag met de plaatsing. We vragen je bij alle artikelen die je indient, ook een foto te mailen naar communicatie@antilopen.nl. Dit kan een foto zijn die je zelf hebt gemaakt of een foto uit de huidige fotobibliotheek . Zorg in ieder geval dat de foto van goede kwaliteit is. Het formulier is te vinden onder de kop actueel in het menu bovenin.

Sociale media berichten
Wil je je stuk laten plaatsen op onze sociale media kanalen? Dat kan! Geef in het formulier aan op welke kanalen je het wil laten plaatsen, dan maken wij er een mooie post van.

Wil je alleen iets op de sociale media kanalen laten plaatsen, zonder dat er een artikel geplaatst wordt? Bijvoorbeeld als je kampioen bent geworden, of wanneer je een oproep wil doen die je gelijk wilt delen met de rest van de club? Mail dan naar communicatie@antilopen.nl, dan pakken wij dit zo snel mogelijk op. Heeft het spoed? Stuur ons dan ook een berichtje op Instagram of Facebook.

De fotobibliotheek
Er wordt nog gewerkt aan een nieuwe fotobibliotheek. Deze krijgt een mooie plek op de website en hier wordt het makkelijker om foto’s over de afgelopen jaren terug te zoeken. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar (nieuwe) fotografen om de website te vullen. Dus, ben jij de huisfotograaf van je familie of vriendengroep? Doe je iets met fotografie en wil je je kennis inzetten voor de club? Meld je dan bij communicatie@antilopen.nl zodat we samen kunnen kijken hoe we met jou mooi beeldmateriaal kunnen schieten voor de club.

Het ledenweb
Een andere grote verandering is de afwezigheid van het ledenweb. We hebben ervoor gekozen om dit niet opnieuw te laten bouwen in de huidige website, omdat we meer met centrale e-mailadressen voor commissies gaan werken en minder privé. Daarnaast is, ondanks het inloggen, het toegang hebben tot alle lidgegevens AVG-technisch niet meer van deze tijd. We zijn ons bewust dat dit voor sommige mensen of commissies lastig kan zijn. We zijn nog op zoek naar de juiste oplossing/werkwijze hiervoor. Heb je daar zelf suggesties voor? Laat het ons dan weten!

Loop je ergens tegenaan in het gebruik van de website of heb je ideeën hoe we onze werkwijze kunnen optimaliseren? Mail dan je punten naar clubmanager-communicatie@antilopen.nl. Dan zorgen wij dat dit met de juiste mensen wordt opgepakt.